Фреш от пъпеш

Почистете и измийте плода. Обелете го и премахнете семките. Нарежете на подходящи по големина парчета. Поставете във фреш машината и изцедете.

 

Един от най-уханните летни плодове, истински "двойник" на жаркото слънце, събрал в себе си палитра от витамини, минерали и уникален нежен вкус. Пъпешът храни тимуса и щитовидната жлеза, а тяхното добро функциониране поддържа имунната система в изправност.

Знаете ли, че сокът от пъпеш... 

• Подобрява перисталтиката на червата и отделителните свойства на органите на храносмилателната система.

• Особено полезен с високото си съдържание на фолиева киселина. Фолиевата киселина стимулира образуването на кръвни клетки от костния мозък и подпомага секрецията на солна киселина в стомаха. Сто и петдесет грама пъпеш задоволява нуждите на организма от фолиева киселина за деня, което го прави абсолютно подходящ плод за жени планиращи бременност, бременни, деца и лица с хронични заболявания.

• Повлиява положително функцията на сърдечно-съдовата, храносмилателната и имунната система, като тонизира организма и повишава съпротивителните сили.

• Помага при патологични състояния като подагра, атеросклероза, ревматизъм, туберкулоза, констипация, остеохондроза и простудни заболявания.

Витамини: A, С, K

Пъпешът е богат на калий, магнезий, желязо, калций, селен, фосфор, натрий, каротин, минерални соли, глюкоза, фруктоза и захароза.

За контакти

  • homeАкадемия Трендхаус
  • phone+359 879 259 666 (9:30 - 17:30)
  • mailoffice@juice.bg
  • mapул. "П. Зографски" 4, бл. 2, партер

Последвай ни