Сок от вишни

Подберете здрави, добре узрели вишни. Измийте грижливо, махнете дръжките и извадете костилките. Тъй като има висока киселинност е желателно да го подсладите със захар (200 грама захар на 1 литър сок).

 

Вишните съдържат повече захари от ябълките, прасковите и дините; не отстъпват по захарност и на най-сладките череши. Съдържат 2-3 пъти повече плодови киселини и около 4 пъти повече дъбилни вещества от черешите. Тъкмо те им придават кисел и тръпчив вкус.

Знаете ли, че сокът от вишни... 

• Добро отхрачващо средство при възпаление на дихателните пътища, понижава температурата при простуда и треска и леко разслабва при хроничен запек.

• Има благотворно въздействие при заболявания на нервната система, при анемии, рахит и хепатит. Препоръчва се като профилактично средство против сърдечно-съдови и нервни разстройства.

• Действа отхрачващо при възпаления на дихателните пътища и помага при бронхиална астма.

• Лекува пясък и ка­мъни в пикочния мехур и бъбреците, воднянка, рев­матизъм, подагра, хипер­тония, етиросклероза, диабет, сърдечни бо­лести, отоци, жлъчни, чер­нодробни и инфекциозни болести, температури, протичащи с ацидаза,а про­филактично се дава и на деца и подрастващи, бре­менни и кърмачки. Горска­та вишна има повече вита­мини и е по-трайна.

 

Витамини: С, B и РР

Вишните са богати на калий, калций, фосфор, магнезий, желязо и др. 

За контакти

  • homeАкадемия Трендхаус
  • phone+359 879 259 666 (9:30 - 17:30)
  • mailoffice@juice.bg
  • mapул. "П. Зографски" 4, бл. 2, партер

Последвай ни