Сок от магданоз

Измийте и почистете магданоза. Накиснете за 5-10 мин. в студена вода,

за да се освежи и така ще постигнете максимален ефект при изцеждането.

 

Сокът на магданоза е силнодействащ, затова не трябва да се пие наведнъж повече от 30-60 мл. Най-добре е да се смесва с друг зеленчуков сок, например от моркови. Свежият сок притежава свойства, необходими за кислородния обмен и поддържане на нормалните функции на надбъбречната и щитовидната жлеза.

Знаете ли, че сокът от магданоз... 

• Полезен за сърцето, тъй като съдържа фолиева киселина, която насърчава съдовите процеси в организма. Редовната консумация на магданоз е от полза за понижаване на кръвното налягане и по този начин намалява риска от заболявания, които могат да бъдат причинени от това състояние.

• Помага за засилването на пикочния мехур и предотвратяване на камъни в бъбреците.

• Предотвратява възникването на остеоартрити и възпалителен полиартрит. Подобрява сексуалното функциониране и се използва като билково лекарство за лечение на менструални проблеми.

• Магданоза се използва и за лечение на глухота, инфекции на ухото, натъртвания, храносмилателни проблеми, анемия, диария, камъни в жлъчката, за укрепване на зъбите, а също и за загуба на тегло.

• Съдържанието на хлорофил в магданоза предотвратява лошия дъх.

Витамини: А, В1, В2, B12, C, K, РР

Магданозът е чудесен източник на бета-каротин, фолиева киселина, както и желязо, калций и протеини. Половин чаша пресен сок ни носи 10% от дневната доза желязо и съдържа 3 пъти повече витамин С от същото количество портокали. 

Още в тази категория: « Сок от картофи Сок от лук »

За контакти

  • homeАкадемия Трендхаус
  • phone+359 879 259 666 (9:30 - 17:30)
  • mailoffice@juice.bg
  • mapул. "П. Зографски" 4, бл. 2, партер

Последвай ни