Фреш от авокадо

Обелете и отстранете костилката. Сипете добавките като прясно или кисело мляко, сок или вода директно в отвора на уреда. За най-добър вкус и резултат смесете сока с отделената пулпа или целулозата.

 

Авокадото е богато на витамини и минерали. От всички плодове то има най-високо съдържание на ненаситени мазнини и протеини. Мазнините в плода го правят много приятно на вкус, но хората предпочитат да го смесват при изцеждане с мляко.

Знаете ли, че сокът от авокадо... 

• Предпазва от рак на простатата и на гърдата. Подобно на зехтина, авокадото има високо съдържание на олеинова киселина, за която се смята, че намалява риска от развитие на рак на гърдата.

• Намалява холестерола и помага за здраво сърце. Една чаша с авокадо съдържа 23% от препоръчителната дневна доза фолиева киселина. Проучванията показват, че хората, които ядат богати на фолиева киселина храни имат много по-ниска честота на сърдечно-съдови заболявания, отколкото тези, които не го правят. Витамин Е, мононенаситените мазнини, и глутатионът в авокадото също са много полезни за сърцето.

• Подпомага абсорбирането на хранителните вещества.

• Намалява риска от сърдечносъдови, ракови, очни, чернодробни, жлъчни и бъбречни заболявания.

• Предпазва от язва, гастрит, анемия и захарен диабет.

 

Витамини: А, С, D, Е и K

Авокадото съдържа голямо количество минерали, най-вече калий, цинк, мед, магнезий и желязо. То е богато на белтъчини и на омега-6 ненаситени мастни киселини.

Още в тази категория: « Фреш от манго Фреш от нар »

За контакти

  • homeАкадемия Трендхаус
  • phone+359 879 259 666 (9:30 - 17:30)
  • mailoffice@juice.bg
  • mapул. "П. Зографски" 4, бл. 2, партер

Последвай ни