Обелете и отстранете костилката. Сипете добавките като прясно или кисело мляко, сок или вода директно в отвора на уреда. За най-добър вкус и резултат смесете сока с отделената пулпа или целулозата.
Авокадото е богато на витамини и минерали. От всички плодове то има най-високо съдържание на ненаситени мазнини и протеини. Мазнините в плода го правят много приятно на вкус, но хората предпочитат да го смесват при изцеждане с мляко.
Знаете ли, че сокът от авокадо...
• Предпазва от рак на простатата и на гърдата. Подобно на зехтина, авокадото има високо съдържание на олеинова киселина, за която се смята, че намалява риска от развитие на рак на гърдата.
• Намалява холестерола и помага за здраво сърце. Една чаша с авокадо съдържа 23% от препоръчителната дневна доза фолиева киселина. Проучванията показват, че хората, които ядат богати на фолиева киселина храни имат много по-ниска честота на сърдечно-съдови заболявания, отколкото тези, които не го правят. Витамин Е, мононенаситените мазнини, и глутатионът в авокадото също са много полезни за сърцето.
• Подпомага абсорбирането на хранителните вещества.
• Намалява риска от сърдечносъдови, ракови, очни, чернодробни, жлъчни и бъбречни заболявания.
• Предпазва от язва, гастрит, анемия и захарен диабет.
Витамини: А, С, D, Е и K
Авокадото съдържа голямо количество минерали, най-вече калий, цинк, мед, магнезий и желязо. То е богато на белтъчини и на омега-6 ненаситени мастни киселини.