Отстранете зърната грозде от чепката и ги измийте добре. Поставяйте зърната в уреда и изцеждате.
Гроздето е чудесно за бърза закуска с голямо съдържание на захари. Люспите на гроздето помага за намаляване риска от ракови заболявания. Те съдържат полифенол, който помага за освобождаването на организма от токсините, намалява високото кръвно налягане и предпазва от сърдечни болести.
Знаете ли, че сокът от грозде...
• Укрепва нервната система, стените на кръвоносните съдове, костите, ноктите и имат благотворно влияние за зрението.
• Препоръчва се при високо кръвно налягане, прекарани инфаркти, атеросклероза, артрити, подагра, камъни в бъбреците или в жлъчката. Може да се използва и за диета и разтоварване на организма.
• Предпазва от инфаркт, помага за лечение на рахит, за изграждане на младите кости и зъби, предпазва и от анемия.
• Подпомага сърцето и черния дроб. Благодарение на тези му качества гроздето е много подходяща храна за злояди деца, за спортисти и за хора с големи физически натоварвания.
• Много диетолози твърдят, че гроздето помага за намаляване риска от две от най-смъртоносните болести в света, а именно коронарна болест и рак.
Витамини: А, В1, В2, С и РР
Гроздето е един от плодовете с много високо захарно съдържание около 20%. Съдържа изключително глюкоза и фруктоза, магнезий, калций, силиций, арсен, йод, каротин и фосфор.
Знаете ли, че сокът от моркови...
• Подобрява зрението, предпазва от сърдечно-съдови, ракови и възпалителни заболявания. Съдържащите се витамини А и С подсилват имунитета, а витамините от групата В подобряват паметта и концентрацията, борят се със стреса и анемията.
• Той е най-добрият естествен разкрасител. Еднакво ефективно се справя с проблемите на сухата и мазната кожа, предпазва я от стареене и вредното въздействие на UV лъчи, тонизира, изглажда и стяга кожата, като забавя появата на бръчки.
• Увеличава кърмата и прави чудеса за засилване на имунната система чрез увеличаване на производството и работата на белите кръвни клетки.
• Той е богат на калий, който нормализира кръвното налягане и укрепва кръвоносните съдове. Освен това е полезен за страдащите от бъбречно-каменна болест. Йодът помага при проблеми с щитовидната жлеза.
Витамини: А, В1, В2, C, D, K, PP
Морковът е изключително богат на бета-каротин (провитамин А), минерали (желязо, фосфор, калций, калий, магнезий, йод, мед, кобалт), пектин, лецитин, целулоза, ензими, етерични масла, аминокиселини и фитонциди.