Печат на тази страница

Фреш от ягоди

Измийте ягодите няколко пъти. Слагайте плодовете в уреда. За по-добър резултат махайте предварително дръжките.

Ягодите могат с право да бъдат наречени най-апетитните и вкусни плодове. Сокът от ягоди унищожава болестотворни бактерии като стафилококи, стрептококи и пневмококи, спомага за бързото зарастване на рани, помага при заболявания на стомаха – колити и гастрити.

Знаете ли, че сокът от ягоди... 

• Оказва благоприятно въздействие върху храносмилателната система, подобрява апетита и пречиства целия организъм, тъй като има меко диуретично действие.

• Удължава младостта, защитава сърцето и мозъка от болести и помага за намаляване растежа на туморни клетки, а полифенолите спомагат за забавяне процеса на стареене на тъкъните. 

• Ягодовият сок е задължителен за пушачите - органичните киселини, които се съдържат в тези плодове, неутрализират действието на токсините, които попадат в тялото с цигарения дим. 

• Намалява нивото на лошия холестерол. За поддържане на витамино-минералния баланс се препоръчва една чаша дневно за деца и две чаши – за възрастни.

• Освен всичко друго засилват и потентността. Те активизират обменните процеси в организма и създават условия за засилването на потенцията. Цинкът, който се съдържа в тях, повишава либидото.

 

Витамини: А, В1, В2, В3, В5, В6, В9, С, Е, К, Н

 

Освен белтъчини, мазнини, въглехидрати и органични киселини ягодовият сок съдържа калций, желязо, магнезий, фосфор, калий, натрий, цинк, мед, манган, селен и сяра.