Пшеницата се накисва във вода и престоява на тъмно 1 нощ. Засажда се в плитък съд и стои на тъмно докато поникне. Расте на непряка слънчева светлина, до 15-20 см, като само се пръска с вода, без да се полива. Изстисква се и се пие само първата поникнала трева!
Пие се до 50 мл на ден. Може да се разрежда само с вода.
Пшеничната трева лекува, алкализира, детоксикира и енергизира нашето тяло. Богата е на хранителни вещества, включително важни витамини, минерали, ензими, фитонутриенти (растителни съставки с благотворен ефект върху организма) и всичките незаменими аминокиселини.
Знаете ли, че сокът от пшенична трева...
• Един от най-богатите източници на витамин А и витамин С.
• Намалява кръвното налягане, спомага за елиминиране на натрупани остатъци от лекарства в тялото, пречиства черния дроб, спомага за бързо зарастване на рани и неутрализира метаболични токсини в тялото.
• Въздейства на кръвната захар, засилва устойчивостта срещу радиация и елеминира симптомите на радиационно отравяне. Действа като дезифектант като убива бактерии в кръвта, лимфите, тъканите. Има наблюдения за подобряване на косопад и посивяване на косата.
• Веднъж изцеден, сока от пшенична трева започва да гранясва бързо. Най-добре е да бъде изпит до 15 минути след изцеждането му. Отрязаната трева може да бъде съхранявана в торбичка или пластмасов контейнер в хладилник за около седмица. Може и да се замразява, но не е така ефекасен като пресния сок.
Витамини: A, B, C
Сокът от пшенична трева съдържа органичен калций, фосфор, магнезий, натрий и калий, желязо, хлорофил. Съдържа от 92 от 102 минерали открити в растенията.