Плодови сокове за бебето

 

Според предписанията на вашия педиатър захранването с плодови сокове става между четвъртия и осмия месец.

 

Сок от моркови

Продукти за една порция: 1 по-голям морков (или 2 по малки).
Измиваме морковите с четка или ги обелваме с белачка, настъргваме ги на ситно ренде или ги нарязваме на малки парченца и ги пасираме или ги приготвяме със сокоизстисквачка. Прецеждаме през двойна предварително преварена марля. Сокът се дава веднага след приготвянето му. Добре е да не е подсладен. Сокът е идеален  за бебета след втория месец.

Сок от ябълки


Продукти за 30 мл. сок: 2 средно големи ябълки.
Измиваме ябълките и ги обелваме, настъргваме ги на ситно ренде или ги нарязваме на малки парченца и ги пасираме или ги приготвяме със сокоизстисквачка. Прецеждаме през двойна предварително преварена марля. Сокът се дава веднага след приготвянето му. Добре е да не е подсладен. Сокът е идеален  за бебета след втория месец.

 

 

Сок от кайсии /праскови/

Измитите старателно плодове се попарват с гореща вода. Важно е внимателно да се белят, защото власинките по кората им могат да предизвикат алергични реакции на бебето!  Отстраняват се костилките. Нарязваме на малки парченца и ги пасираме или ги приготвяме със сокоизстисквачка. Прецеждаме през двойна предварително преварена марля. Сокът се дава веднага след приготвянето му. Добре е да не бъде подсладен.

Сок от малини /ягоди /

Продукти за 30 мл. сок: ½ чаша малини или ягоди.
Смачкваме плодовете или ги слагаме в сокоизстисквачка. Сокът прецеждаме през предварително изварена двойно слоеста марля. Важно е да се знае, че понякога тези плодове  предизвикат алергични реакции на бебето!

Сок от цитрусови плодове / портокали, мандарини, грейпфрути/

 1 портокал или 2-3 мандарини или 1 грейпфрут. Измиваме старателно и попарваме плода с гореща вода, което увеличава количеството на сока. Сокът прецеждаме през предварително изварена двойно слоеста марля или със сокоизстисквачка.  Най- добре е за приготвянето на сока да се използват различни плодове.  Важно е да се знае, че понякога тези плодове предизвикат алергични реакции на бебето!

Оризово - плодова напитка

80 гр. варен ориз (за предпочитане е да е кафяв), 300 мл. изстудено прясно мляко, 300 гр. меки плодове кайсии, праскови от компот, 1 супена лъжица лимонов сок, захар на вкус. Пасираме с миксера всички съставки. Може да се поднася и на деца като следобедна закуска.

 

Източник:

http://www.mamaibebe.com

За контакти

  • homeАкадемия Трендхаус
  • phone+359 879 259 666 (9:30 - 17:30)
  • mailoffice@juice.bg
  • mapул. "П. Зографски" 4, бл. 2, партер

Последвай ни