Ползата от сушените плодове.

 

Ако имате някакви здравословни проблеми сушените плодове също могат да бъдат добър избор за вашето състояние и да го подобрят значително.

Те могат да помогнат за лечението на почти всички инфекции и изобщо не са за подценяване. Освен това могат да бъдат намерени в хранителните магазини целогодишно без да трябва да се съобразявате със сезоните.

Ето и какви сушени плодове да изберете според всеки случай:

Остеопороза: стафиди

Стафидите са един от най-богатите източници на бор, минерал, който намалява загубата на костна тъкан при жени в пост-менопауза. Сложете една шепа стафиди в обогатено с калций кисело мляко и това е перфектната закуска за вашите кости. Ако добавите и малко орехи, тя става още по-пълноценна.

Умора: фурми

Ако се чувствате на ръба на силите си или умирате за нещо сладичко - хапвайте фурми в изобилие. Те са чудесна алтернатива на десертите, тъй като имат сравнително нисък гликемичен индекс (ГИ), което означава, че отделят захари бавно и поддържат енергийните нива в организма стабилни, въпреки че са доста сладки.

 

 

Подагра: сушени череши

Пигментите в черешите, особено в киселите сортове, са много здравословни и могат да бъдат от полза за редица заболявания, свързани с възпалителни процеси, включително артрит, подагра и мускулна треска.

Скорошно проучване, направено от изследователите на Университета на Мичиган, показва, че засиленият прием на череши намалява възпалението при животните с до 50 на сто. Една ефективна "доза" за хората е около половин чаша сушени череши два пъти на ден.

Високо кръвно: сушени кайсии

Сушените кайсии съдържат три пъти повече калий от бананите. Това е добре за поддържане на кръвно налягане в норма. Едно от последните изследвания на Центъра за контрол и превенция на заболяванията в Атланта показва, че консумацията на повече калий, отколкото натрий е защита срещу високото кръвно и сърдечните заболявания.

Инфекции на пикочния мехур: сушени боровинки

Ако сте предразположени към инфекции на пикочните пътища или хроничен цистит, яжте за закуска сушени боровинки.

В едно американско изследване се твърди, че две шепи от тях намаляват риска от задържане на бактерии E.coli (Ешерихия коли) в урината на инфектирани жени.

Това означава по-малко инфекции на пикочните пътища, защото бактериите не могат да се прикрепят към стената на пикочния мехур.

Запек: сушени сливи

Бабешкия съвет, че шест сушени сини сливи (50g) два пъти дневно са едно добро средство за облекчаване на запека, си е абсолютна истина. Понякога този метод е по-ефикасен от слабителните лекарства.

Анемия: сушени смокини

Ако сте вегетарианец, хапвайте по четири сушени смокини на ден, за да си доставите една четвърт от препоръчителния дневен прием на желязо и да се защитите от анемия. За да се възползвате в пълна степен от този метод, пийте и фреш от портокали, който е с високо съдържание на витамин С, което пък подобрява усвояването на желязото от растителни източници.

 

 

За контакти

  • homeАкадемия Трендхаус
  • phone+359 879 259 666 (9:30 - 17:30)
  • mailoffice@juice.bg
  • mapул. "П. Зографски" 4, бл. 2, партер

Последвай ни